Antalya – capitala turistică a Turciei mediteraniene

Antalya este o regiune, unde marea, soarele, natura si istoria creaza o armonie perfecta. Stațiunea balneară Antalya este cea mai populara destinație de vacanță în Turcia în rândul turiștilor din întreaga lume. Puritatea cristalina a apei de mare și frumusețea incomparabilă a coastei mediteraniene cu natura ei magnifica – este cartea de vizita a Antalyei.

Antalya

Ridicata pina la perfecțiune industria turismului, deservirea de neegalat, hotelurile luxoase și impunătoare, abundența monumentelor și a patrimoniului istoric de clasă mondială și, desigur, celebra ospitalitate turcă – nu este enumerarea completă a avantajelor și caracteristicilor distinctive ale Antalyei, unde sezonul turistic durează 8-9 luni.

Antalya este situata pe un platou abrupt la mare, în frumosul golf cu același nume. Clima din Antalya este subtropicala. Temperatura medie vara este: a aerului +27 de grade, a apei +24 de grade.

Antalya este un paradis adevarat pentru amatorii de plajă, de înot, de a face schi nautic, navigație. Aici oricine poate gasi un loc de suflet: de la hotel zgomotos de tineret – la hotel liniștit, pentru vacanță relaxata de familie – pina la plaje izolate. Vacanța în stațiunea Antalya este potrivita si pentru cei care nu doresc relaxare numai pe plajă, nu numai sa se bucure de mare blânda, dar si pentru cei ce doresc să exploareze viața de zi cu zi a Turciei, pentru a face cunoștință cu tradițiile, obiceiurile oamenilor și cultura țării.

Tururile in Antalya sint populare in rindurile turiștilor nu numai datorita frumusetei uimitoare a naturii, dar și datorita celor mai importante monumente istorice de nivel mondial. Dacă va plictisiti pe plaja însorită, puteti participa la excursii interesante. Antalya este bogata în monumente istorice demne de atenție călătorilor cei mai curiosi. Antalya – în primul rând este Orașul Vechi cu străzi întortocheate, case din lemn și tarabe de piață pitoresti mici, unele dintre care au existat în epoca romană. Antalya de astăzi – este un oraș mare, modern, cu o populație de aprope de un milion și jumătate de oameni și cu infrastructură dezvoltata. Aici totul este la superlativ – discoteci, o mulțime de restaurante, cafenele, decorate în stil tradițional, hoteluri moderne, cinematografe, o mulțime de locuri pentru distracție, nenumărate magazine, delfinariu, doua parcuri acvatice, parc de distracții, precum si mall-uri comerciale grandioase.

Antalya este un oraș de distracție și divertisment! Aici vă puteți relaxa toată ziua și noaptea: în timpul zilei – pe plaja, participind la animatiile hoteliere, seara – e timpul potrivit unei plimbari pe racoarea binevoitoare. Noaptea Antalya aprinde lumininile discotecilor și cluburi de noapte, deschide ușile barurilor și restaurantelor. Viata de noapte a statiunii e un adevărat foc de artificii de bucurie și distracție până dimineața!

Printre regiunile Antalya, diferențiate de turisti în funcție acoperirea plajelor (nisip sau pietriș), prezența de munți, distanta de la aeroport și alte preferințe, cele mai recunoscute sunt: Alanya, Belek, Kemer și Side.

Alegand sejurul în Antalya, puteți fi siguri de amintiri de neuitat si impresii pozitive pentru tot anul!

Alanya

Alanya – stațiune pitorească in Turcia, situată la poalele Munților Taurus. Aceasta este una dintre cele mai calde regiuni ale Antalyei, putin cedind ei in dimensiuni.

Prima mentionare a Alanyei se dateaza cu perioada antica, cand regiunea, datorită poziției sale geografice, la care a contribuit la numărul mare de pesteri de-a lungul coastei, inclusiv în care se poate intra numai din apă, a devenit un refugiu al piraților.

Alanya este o destinație de vacanță populară in rindul tinerilor, cu plaje frumoase, care sunt printre cele mai bune din Turcia, și este considerata cea mai distractiva stațiune de vacanță pe litoral, cu o diversitate largă de divertisment și sporturi nautice. Hotelurile noi, statiuni si campingurile sint situate pe plajele de nisip de-a lungul coastei.

În partea veche a orasului Alanya sau pastrat cladirile vechi, turnurile si moscheile, precum si un mic port de frumos pe care le puteți vizita în timpul vacanței dumneavoastră. In zona portuară sint plasate multe baruri confortabile, case de ceai, cafenele si restaurante, cu o selecție excelentă de mâncăruri tradiționale din bucătăria turcească.

Belek

Belek – este o stațiune balneara a litoralului Antalyei moderna si foarte populara printre turistii din toata lumea. Infrastructura sa a fost planificat cu grijă pentru turiștii cu cel mai stric discernământ si care dupa vizita la Belek, vor reține doar cele mai placute amintiri. Stațiunea oferă o gamă largă de facilități de recreere. Programele de divertisment lăsa impresii de neuitat.

Regiunea este situata între Munții Taurus și Marea Mediterană si dispune de o frumusete unica de paduri de eucalipt si pini, tufișuri de salcâmi, flora și faună bogată.

Pe plajele de nisip a Belekului sunt amplasate unele dintre cele mai de lux si confortabile hoteluri din Antalya. În această regiune sint construite numai hoteluri de prestigiu de 4* si 5*, de o arhitectura originala, echipate cu cele mai moderne utilaje hoteliere si care dispun de vaste teritorii inverzite. Marea calda, soare strălucitor, servicii excelente și ospitalitate turcească atrage atenția în special turiștilor rafinati.

Această regiune balneara este un loc minunat pentru o varietate de excursii și călătorii: cultura antica în Perghe, Aspendos și Side, la cumpărături în Antalya, jeep-safari.

Kemer

Kemer – zona turistica a Antalyei într-o locație pitorească, între vârfurile abrupte ale munților Taurus și apele azurii ale Mării Mediterane. Statiunea a fost proiectata cu grija pentru a se potrivi peisajul din jur și astăzi este o destinație de vacanță perfectă. În plus, această zonă are un patrimoniu istoric bogat, unde sau păstrat ruinele orașelor antice Phaselis și Olympos, intemeeate în secolul III d.Hr..

Kemer este renumit în primul rând pentru frumusețea sa naturală: munți maiestuoși, păduri de pin și marea limpede. Cele mai multe hoteluri sunt situate direct în zona de pădure, care creează un climat foarte sănătos.

O trăsătură distinctivă și avantajul semnificativ al Kemerului sunt plajele minunate din pietris rotund, datorita caruia marea, chiar și în apă puțin adâncă este întotdeauna foarte limpede. Coasta este adesea abundă cu mici golfuri izolate.

Pentru cei, cărora le place să se relaxeze într-un cadru natural, le vor servi ideal hotelurile de Club, situate în localitatile din cadrul Kemerului: Beldibi, Goynuk, Kiris, Camyuva și Tekirova. Hotelurile de Club de obicei au o suprafață mare, o mulțime de oportunități de petrecere a timpului liber, divertisment, precum și sport și de agrement in cadul sistemului „all inclusive„.

Side

Side – o stațiune populară pe coasta Antalyei. Această zonă este verde (acoperita cu livezi de portocale și păduri de pin) si confortabilă, cu plaje largi de nisip, mare curată.

În contrast cu regiunea Belek, in Side puteți găsi hoteluri pentru toate gusturile și de orice nivel. În Side vacanță prefera s-o petreaca familiile cu copii, din cauza plajelor de nisip bune și hotelurilor ieftine, comparativ cu alte regiuni ale Antalyei.

Cele mai renumite regiuni de agrement in Side, fiecare dintre care are propria atracție, turiștilor le sint cunoscute: Titreyengel, Manavgat Kumkoy, Colakli, Kizilot, Sorgun, Kizilagac.