Chile: o călătorie de la deșertul cald spre ghețari

În această iarnă vă invităm să descoperiți una dintre cele mai neobișnuite țări din America de Sud – Chile. Teritoriul său se extinde de la tropice până la latitudinile polare. Cultura chiliană este la fel de diversă ca și natura ei. Puteți să vă familiarizați cu principalele atracții ale acestei țări uimitoare în noul tur de la Solei Turism.

Descrierea turului

Prima şi a doua zi

 • Călătoria dvs. va începe în Santiago. După cazarea la hotel, veți face un tur al orașului cu un ghid vorbitor de limbă rusă. Veți vedea monumentele arhitecturale ale orașului Santiago: palatul guvernamental „La Moneda”, vechea clădire a Poștei, Palatul Justiției, Piața armelor, Catedrala, Palatul de Arte Plastice, precum și zonele rezidențiale istorice și moderne cu vile în diferite stiluri arhitecturale, centre de afaceri. A doua zi, puteți să vă plimbați prin oraș sau să mergeți cu un ghid spre orașele Val Paraiso și Viña del Mar, cu o taxă suplimentară de 135 USD.

A treia și a patra zi

 • În a treia zi vă așteaptă un zbor spre Punta Arenas, cazare și timp liber în oraș. Apoi, veți merge la insula Magdalena pe o excursie de grup cu un ghid vorbitor de engleză. Mini-croazieră dvs. va trece prin strâmtoarea Magellan. Pe insula, care este un monument al naturei, veți vedea una dintre cele mai mari populații de păsări din sudul Chile, habitatul natural al pinguinilor, al cormoranilor și altor păsări. De la octombria până martie, aproximativ 6000 de pinguini vin la insula Magdalena pentru a depune ouă și a crește puii.

A cincea și a șasea zi

 • A cincea zi a călătoriei va începe în orașul Puerto Natales. Din oraș veți merge la peștera Milodon, unde în secolul trecut au fost găsite scheletele animalelor preistorice și ale omului primitiv, apoi pe stepele Patagonei spre Parcul Național Torres del Paine. Parcul se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO și impresionează cu o varietate de faune, de exemplu, turme mari de oi și guanacos. Excursia se va încheia cu o vizită la râul Peho, Lacul Peho și Lacul Sur, de la care se vede Ghețarul Sur.
 • După o noapte la hotelul în Puerto Natales, veți vizita ghețarii Balmaceda și Serrano cu un ghid vorbitor de limbă engleză. Dimineața, navigați din portul orașului în direcția fjordul pitoresc Ultima Esperanza și apoi la ghețarul mileniar Balmaceda și la habitatul cormoranilor mari și al leilor de mare. Apoi, trebuie să faceți o plimbare de aproximativ 1 km pe jos, prin pădurea virgină, până la poalele ghețarului Serrano.

A șaptea și a opta zi

 • În dimineața zilei a șaptea, ajungeți la Santiago și vă inscrieți în hotelul Holiday Inn Airport. După o noapte la hotel, zburați la orașul San Pedro Atacama, stați la hotel și mergeți la o excursie la Valea Morții (Valea lui Marte) și Valea Lunii, situată în deșertul Atacama, cu un ghid vorbitor de limbă engleză. Desertul Atacama este considerat cel mai uscat deșert al Pământului. Unele stații meteorologice din Atacama nu au înregistrat ploaie niciodată. Valea Morții este renumită pentru peisajul extraterestru, culori neobișnuite și dune de nisip. Valea Lunii – un loc unic, relieful căruia seamănă cu suprafața Lunii. Depuneri de sare pe cratere nisipoase arată așa cum ar fi un desert acoperit de zăpadă. În același loc veți vedea statuile de sare „Trei Marii” și mina de sare.

A noua și a zecea zi

 • În a noua zi a turului veți merge cu un ghid spre lacurile Altiplan, care se află la o altitudine de 4300 m deasupra nivelului mării. La începutul excursiei, veți vizita satul Tokonao cu o vedere uimitoare la vulcanul Lycancabu, bisericii vechi și piața mare, unde sunt situate casele construite din piatră vulcanică (liparit). Apoi veți ridica spre lacurile Minike și Miskati cu apă clară și coastele albe, precum și mlaștina de sare Atacama și Lacul Chaksa, unde se adună flamingo și alte specii de păsări migratoare.
 • La ora 4 dimineața a zilei următoare, se va începe o excursie la gheizerele Tatio care se află la o altitudine mai mare de 4 km. În zori, veți ajunge la un platou de origine vulcanică, unde în acest moment temperatura aerului va fi sub zero. Acolo veți găsi micul dejun și o plimbare în câmpul geotermic, urmărind stâlpi de abur care se izbucnesc din adâncimea pământul. Apoi veți intra în zona izvoarelor termale cu o temperatură a apei de aproximativ 40 °C, unde puteți scălda. Pe drumul înapoi veți vedea vulcani Tokorpuri și Sayrekaur. Turul se va încheia la ora 12, după ce veți avea timp liber. Dimineața zburați spre Sanyago, turul se termină.

Costul turului include:

 • Cazare în hoteluri după programul turului (hotelurile pot fi înlocuite cu cele similare);
 • Masa – micul dejun;
 • Servicii de ghidare de limbă engleză / rusă;
 • Transferuri în programul turului;
 • Excursii în programul turului;
 • Asigurarea medicală;

Taxă suplimentară:

 • Zbor spre Santiago
 • Zboruri interne Santiago – Calama – Santiago – Punta Arenas – Santiago

** Prețul este orientativ și ar putea suferi modificări având în vedere disponibilitatea de locuri în momentul rezervării.

*** Agenția își rezervă dreptul de a oferi alte hoteluri echivalente în dependență de disponibilitatea de locuri.

Compania Solei vă așteaptă cu drag pentru mai multe detalii și oferte accesibile tuturor.

Pentru informații suplimentare:

Tel.: + 373 22-840-840
Viber: + 373 069-118-909
Adresa : Bd. Negruzzi 5, MD-2001, Chisinau, Moldova
E-mail: outgoing@solei.md