Încântătorul și pitorescul Uzbekistan vă așteaptă

Te-ai gândit vreodată să vizitezi o destinație plină de culoare aflată între trecut și viitor, în care vei descoperi o nouă lume a frumuseții și al misterului?

Alege destinația Uzbekistan și nu vei regreta!

Aceasta este țara „plovului”, „frigăruilor”, „basmalelor”, celor mai gustoase fructe și legume, bucate delicioase, peisaje naturale, cultură bogată în tradiții și obiceiuri,unde vei vizita bazaruri  și târguri cu o gamă variată de produse textile și diferite obiecte din ceramică.

Uzbekistanul este centrul mărețelor imperii antice și a comerțului internațional.

Aici veți putea admira frumusețea și splendoarea Drumului Mătăsii, cu minereurile sale strălucitoare, cupolele voluptoase și mozaicuri hipnotice.

Vă invităm să vizitați cea mai fascinantă țară, în care veți fi întâmpinați de cei mai ospitalieri, pașnici și prietenoși băștinași.

Excursiile oferite:

VACANTĂ ÎN UZBEKISTAN 8 zile / 7 nopți

Plecări: săptămânal în zilele de vineri

Circuit turistic: Tashkent – Urgench – Khiva – Bukhara – Samarkand – Tashkent

Vi

1 zi

Sosire la Tașkent, capitala Uzbekistanului,.

Întâlnire la aeroport cu un reprezentant al companiei noastre, transfer și cazare la hotel la ora 12:00.

Noaptea la hotel.

2 zi

Tashkent – Urgench – Khiva (durata excursiei: 4-5 ore)

Tur al oraşului Tashkent – cel mai mare oraş din Asia Centrală. Veți vizita Orașul Vechi – centrul religios al orașului Tașkent, Piața Imamului Khast  aici se păstrează faimosul Coran al lui Khalifa Osman, Medresa Barak KhanMoscheea Șeicului TillyaMausoleul Kafal Shashi – poet, doctor și filosof musulman și Institutul Islamic Imam Ismail al-Bukhari, de asemenea, veți vizita cel mai vechi bazar de mirodenii – „Chorsu„.

Călătorie cu metroul în centrul orașului, unde veți vedea Piața Amir TemurPiața Independenței și Muzeul de Arte Aplicate – deține o serie de lucrări în ipsos și sculpturi în lemn, ceramică și obiecte textile.

Transfer la aeroportul local pentru zborul spre Urgench la ora 19:00, cu sosire la 21:20.

Întâlnire și transfer la Khiva. Cazare la hotel. Noapte la hotel.

Du

3 zi

KhivaUrgenchBukhara (durata excursiei: 4-5 ore)

Veți vizita unul dintre cele mai frumoase orașe din Uzbekistan – Khiva. Vizită la Cetatea IchanKalaMedresa Mohammed Amin KhanMedresa Mohammed Rahim KhanMinaretul Kalta MinorMoscheea JumaPalatul TashKhauli cu frumoasa curte interioară Kurynysh Khana, folosită în istorie pentru recepții și ceremonii oficiale, Mausoleul Pahlavon Mahmoudminaretul Islam Hoja – cel mai inalt minaret din Uzbekistan, și vă veți bucura de o vedere panoramică uluitoare a Khivei de pe puntea de observație Kunya Ark.

Timp liber

Transfer la aeroportul din Urgench pentru zborul spre Bukhara la ora 19:00. Sosire la ora 22:00.

Întâlnire și transfer la Bukhara. Cazare la hotel. Noapte la hotel.

Lu

4 zi

Bukhara (durata excursiei: 6-7 ore)

Turul Orașului Vechi cu însoțirea unui ghid. Veți vizita Complexul Lyabi-KhauzMoscheea Magoki Attori – cel mai vechi templu islamic al zonei, Medresa Chor-Minor, drumurile comerciale, Moscheea și Minaretul Kalyan,  Medresa Miri-ArabMedresa Ulugh Beg – renumit astronom și mathematician, Medresa lui AbdulazizhanFortăreața Ark – simbolul orașului, Moscheea Bolo KhauzMausoleul Samanizilor și Mausoleul Chasma-Ayub.

Cina și spectacol în Medresa Nodir Divan Begi. Noapte la hotel.

Ma

5 zi

BukharaSamarkand (durata excursiei: 3-4 ore)

Excursie la țară cu vizitarea reședinței de vara a ultimului emir bukharian SitoraiMokhi Khosa – frumosul palat architectural ce  combină elemente de decor oriental și rusesc.

Vizită la Mausoleul Bahauddin Naqshbandi – centrul ordinului dervișian Naqshbandi și Necropola Cear-Bakr – cimitirul puternicilor șeici Djuibari.

La ora 14:40 transfer la gara feroviară. Plecarea la 15:52 spre Samarkand cu trenul «Afrosiab» cu sosirea la 17:25. Întîlnirea la gara feroviară și transfer la hotel. Noapte la hotel.

Mi

6 zi

Samarkand (durata excursiei: 6-7 ore)

Tur al oraşului Samarkand – fosta capitală a Islamului luminat. Veți vedea faimoasa Piață Registan – inima orașului Samarkand, Moscheea Bibi Khanum – unul dintre cele mai fascinante exemple arhitectonice ale Asiei Centrale ce a primit numele uneia dintre sotiile favorite al lu Timur Lenk De asemenea, veți vizita Bazarul Siab – piața de condimente, fructe uscate și suveniruri aromate, Observatorul lui Ulugh Beg – nepotul lui Amir Timur, conducătorul Samarkandului și mare savant al Evului Mediu, Ansamblul Shahi Zinda și Mausoleul Gur-Emir – mormantul lui Amir Timur și a timurizilor. Noapte la hotel.

Jo

7 zi

Samarkand – Tashkent (durata excursiei: 4-5 ore)

Vizitarea mormîntului lui Sfîntul Daniil – profetul biblic din Vechiul Testament.

Călătorie în satul Konigil – veți explora modul traadițional de fabricare a hîrtiei din Samarcand din lemn de dud.

La ora 16:30 transfer la gara feroviară și plecare la Tashkent cu trenul «Afrosiab» la ora 17:30 ce ajunge la ora 19:40.

Întîlnirea la gara feroviară și transfer la hotel. Noapte la hotel.

Vi

8 zi

Plecare de la hotel pîna la ora 12:00.

Transfer la aeroport.

Servicii incluse:

  • Toate transferurile a 1-2 pasageri în automobile; 3-7 pasageri în microbuze;
  • Cazare la hotelul selectat pe bază de mic dejun;
  • Excursii cu ghid local pe toata durata vacanței;
  • Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
  • Bilete de clasă economică pentru cursele Tashkent-Urgench și Urgench-Bukhara;
  • Bilete de clasă economică pentru trenul Bukhara-Samarkand-Тashkent;
  • Suport în acordarea vizelor turistice uzbece;
  • Spectactol folcloric în Medresa Nodir Divan Begi în Bukhara și cina de adio în Samarcand.

De la 765$ per persoană