Terminologie in turism
De multe ori persoanelor ne implicate in industria turistica le este dificil de orientat in terminologia profesionala, utilizata in domeniu.
Va prezentam descifrarea la unele, cele mai frecvent utilizate abreviaturi.
De multe ori persoanelor ne implicate in industria turistica le este dificil de orientat in terminologia profesionala, utilizata in domeniu.
Va prezentam descifrarea la unele, cele mai frecvent utilizate abreviaturi.
Categorie hotel de o stea. Aceste hoteluri oferă strictul necesar pentru oaspeți. Zona de o cameră dublă standard 10-12 de metri pătrați: paturi, scaune, dulap sau un cuier, oglinda si chiuveta. Mesele nu sunt de obicei disponibile. Pentru o taxa suplimentara poate fi asigurat micul dejun. Comoditate, de obicei, sunt pe etaj (ar trebui să fie de doua bai pe etaj și o toaletă pentru 5 camere). Curățarea trebuie făcută zilnic, schimbarea lenjeriei și a prosoapelor – o dată la 5 zile. În mod normal, hotelurile din aceasta clasa sunt mici (pana la 10 numere), sunt departe de orice atractivități. Noaptea aceste hoteluri de obicei țin să fie închise, chiar și pentru oaspeții.
Camera singla
Apartament cu 1 dormitor
Cameră cu vedere la plajă
Cazare fara masa