Austria

Austria este una dintre cele mai frumoase țări europene, cu o istorie bogată, cu multe atracții și cu o infrastructură turistică foarte dezvoltată. Vacanțele în Austria de multe ori sunt asociate cu turismul de iarnă. Dar nu numai stațiuni de schi alpin prezintă interes pentru turiști. De asemenea, atractive sunt și lacurile de munte, unde vă puteți relaxa pe tot parcursul anului. Mulți oaspeți ai țării vizitează numeroase evenimente culturale, atracții turistice și monumente istorice din toate orașele din Austria, dar, desigur, cea mai populară este capitala Austriei – Viena, unde sunt un număr foarte mare de monumente culturale și istorice, arhitectura magnifică, muzee, opera, teatre.

Austria

Aproape toate orașele din Austria au birouri turistice, unde puteți obține broșuri, hărți și informații despre hoteluri, cabane montane, pentru a cumpăra bilete de transport și card turistic. În Austria pe scară largă sunt utilizate discont-uri pentru turiști. Aceste carduri oferă posibilitatea de a vizita mai multe locuri, fie gratuit sau la prețuri reduse, să profite de călătorie gratuită în transportul public. Achiziționarea acestor carduri este un bun prilej de a nu cheltui bani în plus pe călătorie.

Austria și schi sunt practic sinonime. Nu departe de cele scumpe, prestigioase stațiuni VIP, există și stațiuni pentru tineret ieftine și sportive, cu prețuri accesibile. Există stațiuni de lux și locuri care știe toată lumea, dar există locuri mai puțin cunoscute.

Una din multele destinații turistice ale Austriei, care se bucură de o popularitate majoră sunt vacanțele pe lacuri. În timpul verii apa din lac ajunge 25-26 ° C. De exemplu, Carintia – regiune muntoasă, una dintre cele nouă regiuni federale ale Austriei este situată în munți, în interior este un fel de ondulator cu valea Podravina (valea râului Drava). Cele mai renumite și vizitate lacuri din Carintia sint Wörthersee, Faak, Klopaynerzee, Milshtatterzee, Weissensee, Ossiachersee. Aici este foarte dezvoltată infrastructura turistică. Climat salubru de munte, apă caldă, hoteluri confortabile, preparate din bucătăria austriacă și vinuri – toate acestea și multe altele atrag turiștii în aceste locuri pitorești.

Austria are un sistem feroviar foarte dezvoltat și se întinde peste 6.000 km. și o rețea de autobuze „Bundesbus”, care conectează toate localitățile din țară, dintre care de ajuns la unele este destul de dificil. În toate marile orașe din Austria sunt companii de închiriere mașini. Drumurile din Austria au o calitate excelentă. Sunt larg răspândite traseele de bicicletă. În cele mai multe gări este posibilitatea de a închiria o bicicletă și apoi de a o returna companiei la alta stație. Există mai multe trasee de ciclism turistice din întreaga țară și de-a lungul Dunării.