Austria

Austria este una dintre cele mai frumoase țări europene, cu o istorie bogată, cu multe atractii, cu o infrastructură turistică foarte dezvoltată. Vacanțele în Austria de multe ori sint asociate cu turismul de iarnă. Dar nu numai statiuni de schi alpin prezinta interes pentru turiști. De asemenea, atractive sint și lacurile de munte, unde vă puteți relaxa pe tot parcursul anului. Multi oaspeti ai țării vizitează numeroase evenimente culturale, atracții turistice și monumente istorice din toate orasele din Austria, dar, desigur, cea mai populara este capitala Austriei – Viena, unde sint un număr foarte mare de monumente culturale și istorice, arhitectura magnifica, muzee, opera, teatre.

Austria

Aproape toate orașele din Austria au birouri turistice, unde puteți obține broșuri, hărți și informații despre hoteluri, cabane montane, pentru a cumpara bilete de transport și card turistic. În Austria pe scara larga sint utilizate discont-uri pentru turist. Aceste carduri ofera posibilitatea de a vizita mai multe locuri, fie gratuit sau la prețuri reduse, să profite de călătorie gratuită in transportul public. Achiziționarea acestor carduri este un bun prilej de a nu cheltui bani în plus pe călătorie.

Austria și schi sint practic sinonime. Nu departe de cele scumpe, prestigioase statiuni VIP, există si statiuni pentru tineret ieftine si sportive, cu prețuri accesibile. Există statiuni de lux și locuri care știe toată lumea, dar există locuri mai puțin cunoscute.

Una din multele destinații turistice ale Austriei, care se bucură de o popularitate majora sint vacanțele pe lacuri. În timpul verii apa din lac ajunge 25-26 ° C. De exemplu, Carintia – regiune muntoasă, una dintre cele nouă regiuni federale ale Austriei este situata în munți, in interior este un fel de ondulator cu valea Podravina (valea râului Drava). Cele mai renumite si vizitate lacuri din Carintia sint Wörthersee, Faak, Klopaynerzee, Milshtatterzee, Weissensee, Ossiachersee. Aici este foarte dezvoltata infrastructura turistică. Climat salubru de munte, apă caldă, hoteluri confortabile, preparate din bucătăria austriacă și vinuri – toate acestea și multe altele atrag turiștii in aceste locuri pitoresti.

Austria are un sistem feroviar foarte dezvoltat si se întinde peste 6.000 km. și o rețea de autobuze „Bundesbus», care conectează toate localitățile din țară, dintre care de ajuns la unele este destul de dificil. In toate marile orase din Austria sint companii de închiriere mașini. Drumurile din Austria au o calitate excelenta. Sint larg răspândite traseele de bicicleta. In cele mai multe gări este posibilitatea de a închiria o bicicletă și apoi de a o returna companiei la alta statie. Există mai multe trasee de ciclism turistice din întreaga țară și de-a lungul Dunării.