Bulgaria

Bulgaria – fermecătoare țară balcanică cu o climă blândă, stațiuni litorale atrăgătoare, vârfuri uimitoare de munte, izvoare termale cu ape vindecătoare și mâncăruri tradiționale nespus de delicioase. Țara este situată în sud-estul Europei și este scăldată de Marea Neagră. Limba oficială este limba bulgară, însă mulți localnici vorbesc foarte bine limba rusă și limba engleză. Moneda oficială – Leva bulgară (egală cu 100 stotinki).

Bulgaria

Capitala Bulgariei, precum și cel mai mare oraș al său este minunata Sofia, considerată punctul central al patrimoniului arhitectural unic, care combină trei culturi: antică, otomană și bizantină. Atenția călătorilor este cucerită de maiestuoasa catedrală Alexander Nevski, antica biserică Rotonda a Sf. Gheorghe, ruinele fostei cetăți glorioase Serdika și Moscheea Banya Bashi, construită în cele mai bune tradiții ale arhitecturii otomane.

Ce oferă Bulgaria? Odihnă în stațiunile de schi din Bansko, Borovets, Pamporovo – în perioada de iarnă, și vacanțe excepționale pe malul Mării Negre – în timpul verii. Fiecare dintre stațiunile de pe litoral are specificul său: îndrăgită de tineri, Sunny Beach abundă în atracţioane, cluburi de noapte și petreceri, Sf. Constantin și Elena și Nisipurile de Aur fascinează prin atmosfera idilică și oferă o infrastructură turistică dezvoltată, Nessebar și Sozopol permit să te scufunzi în istorie, iar Sf. Vlas și Elenite se potrivesc perfect pentru odihna cu copiii. În plus, printre europeni sunt foarte populare tururile de recuperare în centrele balneologice cu ape termale și fluorate, prin care sunt vestite Sapareva Banya, Pomorie, Sandanski și Velingrad. Bulgaria, unde hotelurile oferă servicii de înaltă calitate indiferent de gama de prețuri,  se potrivește perfect pentru călătorii cu diverse posibilități financiare.

Excursii prin sate autentice, călătorii spre locurile sfinte ale Ortodoxiei, vizita eco-parcurilor neasemuite, cele mai interesante programe distractive, descoperiri gastronomice, proceduri Spa plăcute, plimbări cu caii – iată o parte din divertismentul prin care este vestită Bulgaria. Ofertele agențiilor de turism sunt plasate în abundență pe toate site-urile populare, însă uneori nu e atât de ușor să te orientezi în ele. Adresându-vă la agenția noastră de turism, veți obține garantat informații detaliate cu privire la prețuri curente pentru tururi, iar managerii noștri vă vor alege cu plăcere un hotel care satisface toate necesitățile dumneavoastră.