Croația

Croația – țară balcanică prosperă din toate considerentele, înzestrată cu bogății naturale și renumită prin prestigioasele centre balneologice și de tratament cu nămol. Țara, deținând o mulțime de insule locuite și nelocuite, se situează în sudul Europei Centrale și este scăldată de Marea Adriatică. În partea de est a țării predomină o climă temperat-continentală, iar în vest – o climă blândă mediteraneană, cu veri calde și uscate. Sezonul de înot durează din luna mai până în octombrie. Limba oficială pe practic tot teritoriul țării este croată (excepție – peninsula Istria), iar majoritatea populației cunoaște cel puțin încă o limbă: germană, engleză sau italiană. Moneda națională – Kuna croată, egală cu 100 lipas.

Сroatia

Capitala „Nisei Adriatice” este minunatul Zagreb, simbolul căruia este catedrala gotică a Sf. Ștefan. Printre alte atracții ale capitalei ar trebui să fie remarcate: Palatul Arhiepiscopal în stil baroc, palatul prezidențial Banski Dvor, Fântâna Vieții și coloana memorială, încununată cu  figura aurită a Sfintei Fecioare Maria. Și în alte regiuni ale țării există monumente culturale semnificative, pe care cu siguranță vor dori să le viziteze iubitorii de antichități: în Split – Palatul antic roman al împăratului Dioclețian și ruinele Salonei romane, în Omis – orașul antic al piraților, în Pula – maiestuosul amfiteatru roman din secolul I d.Hr., în Dubrovnik – minunatul palat al Voievodului și somptuoasa catedrală Adormirea Maicii Domnului. Neapărat trebuie de vizitat și una dintre cele mai renumite atracții naturale, nu numai din țară, ci și din toată Europa – rezervația naturală „Lacurile Plitvice”, care fascinează prin cromatica și nuanțele sale.

Croația, care provoacă mereu impresii memorabile, este capabilă să inspire chiar și cei mai exigenți călători. Pe lângă lenevirea pe plajă, vă puteți ocupa în mod serios de procedurile plăcute la stațiunile locale, programul de excursii discret, călătoriile cu canoe, pescuitul pe mare și lecțiile de diving.

Croația ecologică, hotelurile căreia sunt practic întotdeauna amenajate în cel mai bun mod, deja de câteva decenii  se bucură de popularitate printre turiștii din toate colțurile lumii. Peisajele adriatice nemaipomenite, pădurile de pini împânzite de verdețuri, aromele incitante ale brizei de mare, diversitatea lumii subacvatice, atmosfera liniștită, izvoarele minerale și uleiul curativ unic – împărtășesc cu generozitate averea sa cu călătorii Croației.

Ofertele agențiilor de turism ne fac să ne deplasăm cu gândul pe minunatele plajele înconjurate de pini și chiar să și distingem zgomotul plăcut al valurilor. Managerii noștri sunt fericiți să contribuie la realizarea visurilor dumneavoastră și vă vor alege să vă aleagă cu plăcere tururi la prețuri rezonabile.