Italia

Italia – țară deosebită și încântătoare, ce reprezintă una dintre cele mai atractive destinații turistice din lume. Țara, pe al cărei teritoriu se află micile state Vatican și Republica San Marino, este situată în sudul Europei. Coastele Italiei sunt scăldate de cinci mări: la vest – Marea Tireniană și Liguria, la sud – Marea Mediterană și Marea Ionică și la est – Marea Adriatică. Clima diferă în toate regiunile: în sudul și centrul țării – mediteraneană, cu ierni blânde și veri calde și uscate, în partea de nord – temperat-continentală, cu ierni cețoase și reci și veri calde, iar la înălțimea Alpilor – climă asemănătoare cu cea arctică, caracterizată prin perioade lungi de înzăpezire.

Sezonul de înot în stațiunile litorale începe în luna mai și durează până la începutul lunii octombrie. Limba oficială în majoritatea regiunilor este italiană. În hoteluri, restaurante și birouri de turism personalul vorbește limba engleză și franceză, iar în magazinele de suveniruri și buticuri pot fi întâlniți și vorbitori nativi de limbă rusă. Moneda oficială a Italiei este Euro.

Italia

Capitala Italiei este una dintre cele mai frumoase orașe din lume – Roma, pentru vizita căruia ar trebui de rezervat cel puțin câteva zile. Lista „trebuie de văzut” include magnificul Pantheon, neasemuitul Colosseum, Forumul Roman, fastuosul havuz Trevi, legendara colină a Capitoliului, minunatele Trepte Spaniole, băile romane de la Caracalla, și, desigur, „inima” lumii catolice – marea Catedrala Sf. Petru.

Luminoasa și temperamentala Italia, în care vacanța este întotdeauna însoțită de o dispoziție festivă și emoții pozitive, este înzestrată cu bogății naturale și împânzită de atracții culturale din diferite epoci, printre care doar 155 sunt înscrise în patrimoniul cultural mondial UNESCO. În Milano trebuie de vizitat neapărat mărețul Dom și celebrul teatru de operă „La Scala”, în Napoli – ruinele orașului antic Pompei, în Pisa – celebrul Turn înclinat, în Toscana – cea mai frumoasă piață Piazza del Campo și neobișnuita Bagni San Filippo, în Sardinia – maiestuoasa catedrală Cagliari și grota lui Neptun, în Verona – renumita Casă a Julietei și uimitoarea Arena din Verona, în Veneția – piața San Marco și faimosul Grand – canal.

Italia oferă călătorilor o mulțime de oportunități pentru a-și petrece timpul liber: în regiunile de sud – proceduri de relaxare în centrele Spa, vizita minunatelor parcuri termale cu peșteri naturale, croaziere fascinante pe iahturi, windsurfing și scufundări; în regiunile nordice – coborâri spectaculoase pe traseele de schi de primă clasă, plimbări pe drumuri de munte, ciclism prin minunatele zone rurale, excelente aquaparkuri, terenuri de golf și shopping nemaipomenit.

Italia oferă sejururi excelente în orice perioadă a anului. Ofertele agențiilor de turism nu corespund cu ideea dumneavoastră de vacanță perfectă? Contactați managerii agenției noastre și ei vă vor alege rapid un tur de restabilire, excursii, plaje, schi sau tur combinat, care răspunde cerințelor dumneavoastră.