Португалия

Portugalia

Portugalia se află în partea de vest a continentului european. La sud e spălată de apele Strâmtorii Gibraltar, la vest – de Oceanul Atlantic, iar la nord și est – are frontiere comune cu Spania.

În Portugalia sint trei statiuni principalele populare: Coasta Algarve, Statiunile in preajma Lisabonei și Insula Madeira. Pentru a selecta o destinație turistică, trebuie de luat în considerare gusturile și preferințele personale. Sejur linistit pe malul oceanului va fi asigurat in Alagarve, timp liber, odihna și programul excursie – in Lisabona și Estoril, iar insula Madeira – e o exotica tropicala.

Stralucirea albastra a oceanului în Portugalia armonizează perfect cu plajele de nisip alb, vii violete, podgorii necuprinse de grâu și mac.

Coasta Algarve

Сoasta Algarve este situată la sudul țării, incepand de la frontiera cu Spania. În fiecare an milioane de vizitatori, nu numai în timpul verii, ci și în timpul altor perioade ale anului, ca urmare a climatului blând unic.

In partea de nord, muntii proteaja Algarve de vânturile reci, curenți Atlantici caldzi și vânturi africane creaza un climat moale, unical, iar litoralul cu lungimea de circa 150 km este acoperit de plaje cu nisip alb si fin. Temperatura aerului aici este: vara (care începe în aprilie și se termină în octombrie) 25-30 de grade, iar iarna 15-18, apa din vara anului 21-24, în iarna 13-15.

Statiunile in preajma Lisabonei

Statiunile in preajma Lisabonei se află în orașul Estoril – stațiune balneară de pe malul golfului de coasta Cascais Atlantic Portugalia, la 15 km de centrul Lisabonei. Pentru o lungă perioadă de timp, Estoril a fost un mic sat de pescuit. La sfârșitul secolului al XIX – începutul secolului XX a avut loc transformarea Estoril untr-un important centru turistic.

Un pic mai mult de un secol în urmă, natura frumoasă și clima Atlanticului a atras in Estoril elita mondiala și reprezentanți ai familiilor aristocratice celebre. Plaje magnifice cu nisip si apa limpede in mod traditional sint in solicitate.

Dacă sunteți obosit de zgomotul orasului mare, atunci există o mulțime de locuri în însoritul Estoril, unde în liniște și singurătate, vă puteți petrece vacanta. Amatorii de odihna activa vor aprecia varietatea incredibilă a divertismentelor acvatice si sport, unde se numara opt parcuri de apă, care nu vor lăsa indiferenți nici adulții,  nici copiii. Marea albastră, pesteri ascunse, castele, gastronomie locala fină, viața de noapte, buticuri de moda si marile magazine, muzee, hoteluri, se potrivesc pentru orice gust și pungă, o flotă de ambarcațiuni de agrement – aceasta este fata moderna a statiunii portugheze.

Pe Coasta Estoril sint 7 terenuri de golf care îndeplinesc standardele mondiale. În plus, stațiunea oferă călărie de-a lungul coastei și în zona înconjurătoare a orașului.

În Estoril se petrece una dintre cursele „Formula 1”. Dacă nu există nici o concurență, aici puteți încerca mâna la karting și conducere extreme.

Insula Madeira

Insula Madeira este situata în Oceanul Atlantic, la nord de Ecuator, in o ora și jumătate de zbor de  la Lisabona (aproximativ 5.900 km dela Portugalia continentală și 600 km în largul coastei de la Maroc). Arhipelagul tropical cu un climat subtropical și peisaje uluitoare – Madeira este pe bună dreptate numit „gradina plutitoare” sau „Perla Atlanticului”. Parte a arhipelagului sunt insule locuite Madeira și Porto Santo, precum și grupuri mici de insule nelocuite, Desertas și Selvagens. Insula Madeira este cea mai mare dintre toate insulele.

Madeira este o diversitate de frumuseti rara, împreună cu un cer senin albastru și oceanul de lux, văile magnifice și munți, unde flora se caracterizează prin abundența și varietatea plantelor. Insula Madeira este renumita pentru vinul său, obiecte de mână brodate, torta de miere „Bolo de mel”, flori exotice, fructe tropicale, peisaje izbitoare. Plus la toate – clima sănătoasa – de aceea „Insula Paradisului” a devenit un loc de dorit pentru odihnă.

Informatii suplimentare privind odihna in Portugalia puteti obtine in oficiul agentiei.