Португалия

Portugalia

Portugalia se află în partea de vest a continentului european. La sud e înconjurată de apele Strâmtorii Gibraltar, la vest – de Oceanul Atlantic, iar la nord și est – are frontiere comune cu Spania.

În Portugalia sunt trei stațiuni principale populare: Coasta AlgarveStațiunile în preajma Lisabonei și Insula Madeira. Pentru a selecta o destinație turistică, trebuie de luat în considerare gusturile și preferințele personale. Sejur liniștit pe malul oceanului va fi asigurat în Alagarve; timp liber, odihnă și excursii – în Lisabona și Estoril.

Strălucirea albastră a oceanului în Portugalia se armonizează perfect cu plajele de nisip alb, vii violete, podgorii necuprinse de grâu și mac.

Coasta Algarve

Сoasta Algarve este situată la sudul țării, începând de la frontiera cu Spania. În fiecare an milioane de vizitatori vin aici nu numai în timpul verii, ci și în timpul altor perioade ale anului, grație climei blânde.

În partea de nord, curenții calzi Atlantici și vânturile africane creează o climă moale, unică, iar litoralul cu lungimea de circa 150 km este acoperit de plaje cu nisip alb și fin. Temperatura aerului aici este: vara (care începe în aprilie și se termină în octombrie) 25-30 °C iar iarna 15-18 °C.

Statiunile in preajma Lisabonei

Stațiunile în preajma Lisabonei se află în orașul Estoril – stațiune balneară de pe malul golfului de coasta Cascais Atlantic Portugalia, la 15 km de centrul Lisabonei. Pentru o lungă perioadă de timp, Estoril a fost un mic sat de pescuit. La sfârșitul secolului al XIX – începutul secolului XX a avut loc transformarea Estoril untr-un important centru turistic.

Un pic mai mult de un secol în urmă, natura frumoasă și clima Atlanticului a atras în Estoril elita mondială și reprezentanții familiilor aristocratice celebre. Plajele magnifice cu nisip și apă limpede în mod sunt solicitate în mod deosebit.

Dacă sunteți obosit de zgomotul orașului mare, atunci există o mulțime de locuri în însoritul Estoril, unde în liniște și singurătate vă puteți petrece vacanța. Amatorii de odihnă activă vor aprecia varietatea incredibilă a divertismentelor acvatice si sport, unde se numară opt parcuri de apă, care nu vor lăsa indiferenți nici adulții,  nici copiii. Marea albastră, peșteri ascunse, castele, gastronomie locală fină, viața de noapte, buticuri de modă și marile magazine, muzee, hoteluri, se potrivesc pentru orice gust. Iar o flotă de ambarcațiuni de agrement este fața modernă a stațiunii portugheze.

Pe Coasta Estoril sunt 7 terenuri de golf care îndeplinesc standardele mondiale. În plus, stațiunea oferă călătorii de-a lungul coastei și în zona înconjurătoare a orașului.

În Estoril se petrece una dintre cursele „Formula 1”, iar dacă nu există nici o concurență, aici puteți încerca mâna la karting și conducere extreme.

e.

Dacă sunteți obosit de zgomotul orasului mare, atunci există o mulțime de locuri în însoritul Estoril, unde în liniște și singurătate, vă puteți petrece vacanta. Amatorii de odihna activa vor aprecia varietatea incredibilă a divertismentelor acvatice si sport, unde se numara opt parcuri de apă, care nu vor lăsa indiferenți nici adulții,  nici copiii. Marea albastră, pesteri ascunse, castele, gastronomie locala fină, viața de noapte, buticuri de moda si marile magazine, muzee, hoteluri, se potrivesc pentru orice gust și pungă, o flotă de ambarcațiuni de agrement – aceasta este fata moderna a statiunii portugheze.

Pe Coasta Estoril sint 7 terenuri de golf care îndeplinesc standardele mondiale. În plus, stațiunea oferă călărie de-a lungul coastei și în zona înconjurătoare a orașului.

În Estoril se petrece una dintre cursele „Formula 1”. Dacă nu există nici o concurență, aici puteți încerca mâna la karting și conducere extreme.

Insula Madeira

Insula Madeira este situată în Oceanul Atlantic, la nord de Ecuator, în o oră și jumătate de zbor de  la Lisabona (aproximativ 5.900 km de la Portugalia continentală și 600 km în largul coastei de la Maroc). Arhipelagul tropical cu o climă subtropicală și peisaje uluitoare – Madeira este pe bună dreptate numit „grădina plutitoare” sau „Perla Atlanticului”. Parte a arhipelagului sunt insule locuite Madeira și Porto Santo, precum și grupuri mici de insule nelocuite, Desertas și Selvagens. Insula Madeira este cea mai mare dintre toate insulele.

Madeira este o diversitate de frumuseti rare, împreună cu un cer senin albastru și oceanul de lux, văile magnifice și munți, unde flora se caracterizează prin abundența și varietatea plantelor. Insula Madeira este renumita pentru vinul său, obiecte de mână brodate, tortă de miere „Bolo de mel”, flori exotice, fructe tropicale, peisaje izbitoare. Plus la toate – climă blândă, de aceea „Insula Paradisului” a devenit un loc de dorit pentru odihnă.

Informatii suplimentare privind odihna in Portugalia puteti obtine in oficiul agentiei.