Slovenia

Slovenia este o țară foarte diversa. Datorită poziționarii sale geografice și, pe această bază, climatului excelent, turismul în Slovenia joacă un rol important.

Pe teritoriul Sloveniei sint răspândite solurile forestiere și silvice montane. Dupa terenurile de pădure (54% din teritoriul tarii) Slovenia este situata pe locul al treilea în Europa, după Finlanda și Suedia.

Отдых в Словении

Slovenia poate fi împărțita în trei zone climatice. Asupra climatul țării, de asemenea, influențată apropierea mării Adriatice (sud-est) și a Alpilor (30% din țara la nord-vest și nord a țării), care opresc masele de aer umede de la sud și previipătrunderea din nord maselor de aer rece. În văile Alpilor – clima este alpină: ierni reci și veri blânde. Pe coasta Adriaticii – climatul este mediteranean: cu veri insorite calde și ierni blânde. Pentru cea mai mare parte de est Slovenia se caracterizează printr-un climat continental cu veri calde si ierni reci. În văile muntilor temperatura medie în luna ianuarie este de 0, -2 ° C, în iulie – 18-19° C. În general, clima in Slovenia este temperat continentala. Iarna – ușoară (temperatura medie in cea mai rece luna ianuarie 0, -2 ° C la poalele muntilor și până la -4 -6 ° C în munți), vara – moderat calda (temperatura medie din cea mai calda luna iulie 19-21° C la poalele muntilor, 15-17 ° C în munți), primăvara – rece. Precipitațiile cad uniform pe tot parcursul anului.

Vârfuri alpine inzăpezite, munți împăduriți, văi cu livezi și vii, câmpii largi, peisaj de coastă și Marea Adriatică – varietatea peisajelor slovene este uimitoare. Localnicii spun că Slovenia este „pe partea însorită a Alpilor”.

Partea de nord a țării atrage schiorii in vârfurile alpine înzăpezite. Vaile riurilor, terenurile împădurite și lacurile superbe va satisface iubitorii de natură. Orașele vechi cu castele si biserici medievale și sate mici pastreaza o istorie a civilizației europene.