Slovenia

Slovenia este o țară foarte diversă. Datorită poziționării sale geografice și a climei blânde, turismul în Slovenia joacă un rol important.

Pe teritoriul Sloveniei sunt răspândite solurile forestiere și silvice montane. După terenurile de pădure (54% din teritoriul țării) Slovenia este situată pe locul al treilea în Europa, după Finlanda și Suedia.

Отдых в Словении

Slovenia poate fi împărțită în trei zone climatice. Asupra climei Sloveniei influențează apropierea mării Adriatice (sud-est) și a Alpilor (30% din țara la nord-vest și nord a țării), care opresc masele de aer umede de la sud și previne pătrunderea din nord a maselor de aer rece. În văile Alpilor – clima este alpină: ierni reci și veri blânde. Pe coasta mării Adriaticie – clima este mediteraneană: cu veri însorite, calde și ierni blânde. Pentru cea mai mare parte de est, Slovenia se caracterizează printr-o climă continentală cu veri calde și ierni reci. În văile munților temperatura medie în luna ianuarie este de 0, -2 ° C, în iulie – 18-19° C. În general, clima în Slovenia este temperat continentală. Iarna – ușoară (temperatura medie în cea mai rece lună – ianuarie 0, -2 ° C la poalele munților și până la -4 -6 ° C în munți), vara – moderat caldă (temperatura medie din cea mai caldă lună – iulie 19-21° C la poalele munților, 15-17° C în munți), primăvara – rece. Precipitațiile cad uniform pe tot parcursul anului.

Vârfuri alpine înzăpezite, munți împăduriți, văi cu livezi și vii, câmpii largi, peisaje de coastă și Marea Adriatică – varietatea peisajelor slovene este uimitoare. Localnicii spun că Slovenia este „pe partea însorită a Alpilor”.

Partea de nord a țării atrage schiorii în vârfurile alpine înzăpezite. Văile rîurilor, terenurile împădurite și lacurile superbe va satisface/ încânta iubitorii de natură. Orașele vechi cu castele și biserici medievale și satele mici păstrează o istorie a civilizației europene.