Turcia

Turcia – țară cu un bogat patrimoniu cultural și infrastructură turistică dezvoltată. Țara este situată în sud-vestul Asiei și parțial în sud-estul Europei. Este scăldată de trei mări: la sud – Marea Mediterană, la vest – Marea Egee, la nord – Marea Neagră iar Marea Marmara împarte frumosul oraș Instanbul în coasta europeană și asiatică. Capitala Republicii Turcia este Ankara.

Turcia

Limba oficială a statului – turcă, dar în zonele turistice populația locală vorbește destul de bine limba engleză, rusă și germană. Moneda oficială – Lira turcească (este mai profitabil de a schimba moneda în casele de schimb private), deși practic peste tot se acceptă euro și dolari.
Odihnă în Turcia este la fel de plăcută în orice perioadă a anului: datorită sezonului îndelungat de înot, odihna pe litoral este posibilă din aprilie până în octombrie, iar în timpul iernii, turiștii pot profita de stațiuni de schi magnifice: Sarikamis, Uludag, Palandoken. Fiecare dintre regiunile acestei țări are farmecul său aparte: Alanya atrage prin plajele sale minunate de nisip și prin palmierii înalți, Antalya cucerește prin viața de noapte activă, Capadocia ademenește prin peisaje vulcanice încântătoare, Marmaris ispitește prin posibilitățile excelente de scufundări și Bodrum este extrem de atractiv, atât pentru iubitorii de antichități, cât și pentru windsurferi și iubitorii de iahting.
Cele mai populare atracții ale Rivierei Turcești sunt: deosebita rezervație naturală Pamukalle, ruinele legendarei Troia, mănastirile rupestre din Cappadocia, parcul greco-roman Myra și Parcul Național Goreme, care este un muzeu în aer liber. „Perla” Turciei este maiestuosul Istanbul, care este considerat pe drept tărâmul monumentelor arhitecturale islamice și bizantine. Istanbul este deosebit de frumos în luna aprilie, când miile de lalele prind cele mai deosebite culori.
Călătorii sunt fascinați nu doar de marele complex de palate al sultanilor otomani „Topkapi”, de pompoasa „Moscheea Albastră”, de luxul catedralei bizantine Sfânta Sofia, de moscheea delicată „Suleymaniye”, dar și de bazarurile animate cu o atmosferă deosebită ce îmbină toate culturile. Programul cultural bogat și shoppingul deosebit ademenesc anual turiștii din toate colțurile lumii.
De ce să alegeți această destinație pentru a vă petrece vacanță? Pentru că Turcia reprezintă odihnă de înaltă calitate în orice perioadă a anului, dar și hoteluri cu îndrăgitul sistem „all inclusive”. Și, în cele din urmă Turcia oferă stațiuni ce se potrivesc pentru toate gusturile și bugetele. Ofertele agențiilor de turism sunt foarte variate, însă doar în agenția noastră de turism veți găsi cele mai bune oferte la prețuri atractive.