Cipru

Cipru – o mică țară insulară, ce ademenește turiștii din întreaga lume prin marea cristalină, clima blandă, monumentele istorice și capodoperele naturale. Insula este situată în estul Mediterranean. Clima este mediteraneană, caracterizată prin ierni moderat umede și veri uscate și calde, astfel încât ciprioții se bucură practic tot anul de vreme însorită. Sezonul de înot începe la sfârșitul lunii aprilie, ceea ce după standardele europene este destul de devreme, și durează până la începutul lunii octombrie. Cipru are două limbi oficiale: greacă și turcă, iar angajații din sectorul turistic posedă și limba engleză. Moneda – Euro.

Cipru

Capitala „perlei Mediterane” este unul dintre cele mai vechi orașe din lume – Nicosia, care oferă oaspeților străini un program cultural atractiv: somptuosul Palat al Arhiepiscopului, castelul medieval Kolossi, pitorescul caravanserai Buyuk Han (Marele Inn) și biserica Tripiotis, ridicată pe timpul dominației turcești. A savura din diversele culturi este posibil și în stațiunile de pe litoral. În Paphos turiștii sunt atrași de lanțul subteran de Morminte regale, Mănăstirea din stâncă Sf. Neofit Zăvorâtul și istoricul Teatru Odeon; în Larnaca – ruinele orașului antic Kition și mănăstirea Stavrovouni, ce ascunde în adâncurile sale un fragment din  Sfânta Cruce; în Limassol – orașul antic Amathus și castelul Limassol ce reflectă timpurile străvechi.

Cipru, în care sejurul se potrivește perfect pentru călătorii de orice vârstă, este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Marea Mediterană. Tinerii sunt atrași de zgomotoasa Ayia Napa, cu o activă viață nocturnă, publicul respectabil preferă Paphos-ul cu un ritm măsurat de viață și un program de divertisment neâncărcat. Pentru odihna cu copii se potrivește perfect Limassoul, cu plaje bine echipate și o gamă largă de divertisment, iar Larnaca este destinată iubitorilor de yachting și scufundări.

Cipru, hotelurile căruia furnizează doar servicii de înaltă calitate, este vizitat nu numai în zilele călduroase de vară, dar și în timpul lunilor de iarnă, deoarece în orice perioadă a anului, temperaturile din timpul zilei nu cobor mai jos de + 15 °C.

Descoperirea vieții din satele de munte din Platres sau Omodos, excursii cu barca prin împrejurimile minunatei peninsule Akamas, vizitarea parcului de aventură cu trasee aeriene, înotul în piscina Adonis înconjurată de vegetații reprezintă o gamă largă de activități captivante oferite de Cipru. Ofertele agențiilor de turism propun diverse oferte, iar să o alegi pe cea mai atrăgătoare nu e atât de ușor. Managerii noștri vă vor ajuta să alegeți rapid turul potrivit pentru voi și familia dumneavoastră la cele mai accesibile prețuri.