Grecia atrage turiștii nu numai cu frumusețea sa naturală uimitoare, dar  de asemenea  și cu o infrastructură turistică bine dezvoltată. Ramura hotelieră a Greciei este reprezentată de hoteluri, pornind de la clasa „econom”, până la clasa „lux”, atât pe continent cît și pe insule. Majoritatea hotelurilor fac parte din categoria all inclusive  însă turiștilor le este pusă la dispoziție și  hoteluri cu mic dejun inclus.

Cele mai multe hoteluri de familie sunt situate pe insulele Creta, Rodos, Corfu și peninsula Halkidiki. Pentru aceste destinații în perioada estivală companiile aeriene pun la dispoziție  zboruri directe din Chisinau, precum și călătoria cu autocarul spre destinația Halkidiki.

Compania „Solei Turism”, vă propune numeroase hotele predestinate odihnei cu copii care sunt dotate cu locuri de joaca, bazine pentru copii și infrastructură dezvoltata.

Istoria Greciei își are rădăcinile în din trecutul îndepărtat. Această țară este considerată a fi leagănul civilizației occidentale moderne și a democrației. Peisajele unice naturale, climatul minunat, o abundență de atracții istorice și de arhitectură istorică, altare religioase spectaculoase, și desigur, bucătăria tradițională grecească, atrag anual foarte multi turiști din toate colțurile lumii.

Atena – capitala Greciei este una dintre cele mai vechi și mai frumoase orașe europene  cu o mare varietate de muzee, structuri arhitecturale deosebite, monumente antice unice și biserici de din diferite epoci. Adevărata bijuterie este Acropole, cu clădirile sale magnifice vechi ilustrează perfect măiestria și abilitatea arhitecților. Muzeul National de Arheologie dispune de o colecție unică de artefacte antice, reprezentând o valoare istorică enormă.

Alte atracții interesante sunt ruinele orașului antic grecesc  Delphi, situat pe pantele Muntelui Parnassus, care, în antichitate a fost considerat centrul pământului.

Din abundența locurilor  sfinte din Grecia cel mai impresionant este faimosul complex mănăstiresc din  Meteora. Acest complex și-a dobândit faima datorită locației sale unice pe vârfurile stâncilor uriașe.

Componenta Greciei cuprinde circa 2 mii de insule, care reprezintă aproape 20% din întreaga țară. Creta – este cea mai mare insula a Greciei. În antichitate a fost centrul civilizației minoice (aproximativ 2600-1400 î.Hr.). Insula este bogată în minunate clădiri arhitecturale dar mai ales, din perioada de dominație venețiană.

Rhodes este considerată perla Mediteranei și este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Golful pitoresc, apele limpezi, cele mai importante locuri arheologice și castelele cavalerești crează o atmosferă unică. Celebritatea Rodes a dobândit-o prin amplasarea aici a unei statui străvechi numită Colosul din Rhodos – considerată  una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Impresionează și frumusețea naturală a insulei Corfu. Peisajul pitoresc al insulei este în perfectă armonie cu monumentele arhitecturale unice rămase din amestecul diferitelor culturi. Piața principală a capitalei, Spianada (Esplanade) este a doua după mărime din Europa.

Insula Thira (Santorini) a dobândit faima istorică grație vulcanului  activ din Santorini, care a erupt acum 3.500 ani, și este considerată cea mai puternică erupție din istorie.

Natura uimitoare și abundența  diverselor atracții ilustrează perfect lunga istorie a Greciei, oferind o vacanță de neuitat și o mulțime de impresii frumoase.

Informatii suplimentare si alegerea sejurului in Grecia – in oficiul agentiei.