Grecia atrage turiștii nu numai cu frumusețea sa naturala uimitoare, dar, de asemenea, și cu infrastructura turistică bine dezvoltată. Ramura hoteliera a Greciei este reprezentata de hoteluri de la clasa „econom”, până la clasa „lux”, atât pe continent și pe insule. Multe hoteluri funcționează in categoria all inclusive  deși, este, de asemenea, prezentata și o alegere excelentă de hoteluri cu demipensiune sau doar cu mic dejun.

Cele mai multe hoteluri de familie sunt situate pe insulele Creta, Rodos, Corfu și peninsula Halkidiki. Care pentru perioada estivala au zboruri directe din Chisinau, precum și autocar pentru destinația Halkidiki.

Compania Solei Turism, va propune numeroase hotele predestinate odihnei cu copii care sunt dotate cu locuri de joaca, bazine pentru copii și infrastructura dezvoltata.

Istoria Greciei își are rădăcinile în trecutul îndepărtat. Țară este considerata a fi leagănul civilizației occidentale moderne și a democrației. Peisajele unice naturale, climatul minunat, o abundenta de atracții istorice și de arhitectura, altare religioase spectaculoase și, desigur, bucătăria tradițională grecească, atrag anual foarte multi turiști din toate colțurile lumii.

Atena – capitala Greciei – unul dintre cele mai vechi și mai frumoase orașe europene, cu o mare varietate de muzee, structuri arhitecturale deosebite, monumente antice unice și biserici de diferite epoci. Adevărata bijuterie este Acropole, cu clădirile sale magnifice vechi care ilustrează perfect abilitatea arhitecților vechi. Muzeul National de Arheologie dispune de o colecție unică de artefacte antice, reprezentând o valoare istorică enormă.

Atracții interesante includ ruinele orașului antic grecesc Delphi, situat pe pantele Muntelui Parnassus, care, în antichitate a fost considerat centrul pământului.

Printre abundența de locuri sfinte din Grecia cel mai impresionant este faimosul complex mănăstiresc din Meteora. Meteora a dobândit faima datorită locației sale unice pe vârfurile stâncilor uriașe.

Componenta Greciei cuprinde circa 2 mii de insule, care reprezintă aproape 20% din întreaga țară. Creta – este cea mai mare insula a Greciei. În antichitate a fost centrul civilizației minoice (aproximativ 2600-1400 î.Hr.). Insula este bogată în minunate clădiri arhitecturale și mai ales, din perioada de dominație venețiană.

Rhodes este considerat perla Mediteranei și este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Golful pitoresc, apele limpezi, cele mai importante locuri arheologice și castelele cavalerești crează o atmosferă unică. Celebritatea Rodes a dobândit-o prin amplasarea aici a unei statui vechi Colosul din Rhodos – una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Impresionează și frumusețea naturală a insulei Corfu. Peisajul pitoresc, în perfectă armonie cu monumente arhitecturale unice rămase din amestecul diferitelor culturi, înfloritoare cândva pe insulă. Piața principală a capitalei insulei Spianada (Esplanade) este a doua după mărime din Europa.

Insula Thira (Santorini), a dobândit faima istorică prin vulcanul activ din Santorini, erupt acum 3.500 ani, care este considerata cea mai puternica erupție din istoria pământului.

Natura uimitoare și abundența de diverse atracții care ilustrează perfect lunga istorie a Greciei, desigur, oferă o vacanță de neuitat și o mulțime de impresii.

Informatii suplimentare si alegerea sejurului in Grecia – in oficiul agentiei.