Muntenegru

Muntenegru – țară mică și prietenoasă din Balcani, cu peisaje magnifice ale Mării Adriatice, plaje minunate cu nisip și cu prundiș, patrimoniu cultural bogat și o atmosferă romantică. Țara este situată în sud-estul Europei și este scăldată de Marea Adriatică. În nordul țării este o climă temperat-continentală, iar pe coasta – mediteraneană, caracterizată printr-un sezon de înot ce se prelungește de la sfârșitul lunii aprilie până în octombrie. Limba oficială este muntenegreană, dar în zonele turistice sunt folosite pe larg engleza și germana. Moneda – Euro.

Montenegro

Capitala Muntenegrului, precum și cel mai mare oraș al său este Podgorica, unde puteți vizita templul maiestuos al Învierii lui Cristos, palatul modest al lui Negush l și, desigur, Stara Varos cu moschei de pe timpul dominației turce și turnul cu ceas Sahat-Kula, care este un semnul distinctiv al orașului. Un interesul deosebit pentru călători prezintă și vechea Cetinje, care este desemnată pe bună dreptate, drept centrul cultural și istoric al țării. Printre atracțiile sale ar trebui de menționat vestita Mănăstire Cetinje, palatul regelui Nikola I și muntele Lovcen din apropiere, pe vârful căruia este deschis pentru turiști mausoleul lui Petar II Petrovic Njegoš. Una dintre cele mai vizitate atracții din Muntenegru este mănăstirea Ostrog ce este cioplită în stânca – loc sfânt al ortodoxiei, venerat de către credincioșii diferitor confesii.

Muntenegru, hotelurile căruia au propriul sistem de clasificare, se potrivește perfect atât pentru un contingent respectabil și solid cît și pentru companiile tinere. Muntenegru, în care sejurul se asociază cu odihna lipsită de griji și plimbări de-a lungul litoralului pitoresc, oferă și posibilități mai active de petrecere a timpului: rafting captivant pe râul Tara, excursii pe mare cu picnic de pește, zboruri copleșitoare cu parapanta, safari cu jeepuri pe drumuri de munte și chiar și participarea la înscenări de nunți tipice regiunii.

Natură ca în povești, istorie bogată, tradiții vii ale strămoșilor, oamenii primitori și o varietate de divertisment – toate acestea în Muntenegru. Ofertele agențiilor de turism nu sunt întotdeauna clare din cauza clasificării hotelurilor din Muntenegru, însă managerii noștri vă vă vor explica cu plăcere specificul fiecăreia dintre stațiuni și vă vor alege cel mai potrivit tur.