Muntenegru

Muntenegru – țară mică și prietenoasă din Balcani, cu peisaje magnifice ale Mării Adriatice, plaje minunate cu nisip și prundiș, cu un patrimoniu cultural bogat și o atmosferă romantică. Țara este situată în sud-estul Europei și este scăldată de Marea Adriatică. În nordul țării este o climă temperat-continentală, iar coasta – mediteraneană este caracterizată printr-un sezon de înot care începe de la sfârșitul lunii aprilie până în luna octombrie. Limba oficială de stat este muntenegreană, dar în zonele turistice se vorbește pe larg în engleză și germană. Moneda oficială a țării este Euro.

Montenegro

Capitala Muntenegrului, precum și cel mai mare oraș al său este Podgorica, unde puteți vizita templul maiestuos al Învierii lui Cristos, palatul lui Negush l și desigur, Stara Varos cu moschei de pe timpul dominației turce și turnul cu ceas Sahat-Kula, care este un semnul distinctiv al orașului. Un interes deosebit pentru călători reprezintă și vechea Cetinje, care este desemnată pe bună dreptate centrul cultural și istoric al țării. Printre atracțiile țării ar trebui de menționat vestita Mănăstire Cetinje, palatul regelui Nikola I și muntele Lovcen, pe vârful căruia este deschis pentru turiști mausoleul lui Petar II Petrovic Njegoš. Una dintre cele mai vizitate atracții din Muntenegru este mănăstirea Ostrog, care este cioplită în stâncă, considerată loc sfânt al ortodoxiei, venerat de către credincioșii diferitor confesii.

În Muntenegru hotelurile au propriul sistem de clasificare, care se potrivește perfect atât pentru un contingent respectabil și solid de oameni cît și pentru companiile tinere. Muntenegru, în care sejurul se asociază cu odihna lipsită de griji și plimbări de-a lungul litoralului pitoresc, oferă și posibilități mai active de petrecere a timpului, cum sunt: rafting captivant pe râul Tara, excursii pe mare cu picnic care include aperitive din pește, zboruri cu parapanta, excursii prin safari cu jeepuri pe drumuri de munte și chiar și participarea la înscenări de nunți tipice regiunii.

Aici puteți întâlni o natură ca în povești, o istorie bogată, tradiții vii ale strămoșilor, oamenii primitori și o varietate de divertisment. Ofertele agențiilor de turism nu sunt întotdeauna clare din cauza clasificării hotelurilor din Muntenegru, însă managerii noștri vă vor explica cu plăcere specificul fiecăreia dintre stațiuni și vă vor alege cel mai potrivit tur pentru dumneavostră.