Spania

Compania Solei Turism vă invită să vă petreceți odihna de vară 2016, pe numeroasele litoraluri ale Spaniei, unde puteți găsi stațiuni și hoteluri pentru orice buzunar

Spania poate fi considerată „țara soarelui”, datorită numărului foarte mare de zile cu soare de-a lungul anului. Multe lucruri ne duc cu gândul la Spania: dansurile flamenco, obiceiurile neobișnuite de corrida, răsfățuri culinare ca și paella sau sangria, muzica latină și cea de operă– prin Carreras și Caballe, picturile lui Pablo Picasso și ale lui Salvador Dali, sau clădirile faimoase ca și Biserica Sagrada Familia (Barcelona), Muzeul Guggenheim (Bilbao).

Pentru cei mai mulți turiști, Spania este o destinație de vacanță pentru perioada verii, iar zonele de coastă sunt de asemenea preferate. Temperaturile sunt ridicate vara, însă pe coastă sunt mai moderate datorita vântului și a brizei. Partea insulară a Spaniei este o adevărată atracție pentru turiștii din toate colțurile lumii. Printre cele mai populare insule se numără: Ibiza, Tenerife, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Costa Blanca.

Spania este o țară din Europa de sud-vest, care ocupă aproximativ 85% din Peninsula Iberică, la fel și Insulele Baleare din Marea Mediterană și Insulele Canare din Oceanul Atlantic. Spania se învecinează cu Franța, Portugalia, Andorra și colonia britanică Gibraltar. Spania, după Elveția, este considerată cea mai muntoasă  țară din Europa. Platouri și munții constituie aproximativ 90% din teritoriul său.

Clima Spaniei poate fi considerată una din principalele resurse naturale, ceea ce o face atractivă pentru turiști. În Spania, există trei tipuri de climă: maritimă temperată– în partea de nord-vest și nord – cu temperaturi moderate și precipitații abundente pe tot parcursul anului; mediteraneană – la sud și Marea Mediterană – cu ierni moi, umede și veri calde, uscate; climat continental – arid în interiorul țării – cu ierni reci si veri calde, uscate.

Aproape toată Spania este situată în zona subtropicală și mediul său natural în ansamblu este aproape de alte țări mediteraneene, dar, în același timp, dispune de originalitate diferita și semnificativa. Acest lucru se datorează în primul rând izolării Peninsulei Iberice de restul Europei, proximitatea continentului african, precum și influența complexa a terenului muntos și două zone de apă uriașe – a Oceanului Atlantic și Mării Mediterane. În cele mai multe regiuni ale Spaniei, în special pe coasta de est, climatul este tipic mediteranean, cu veri fierbinți și uscate și ierni blânde și ploioase.

Vara în Spania este dominată de masele de aer continentale provenind din sud – de la latitudini tropicale din Africa de Nord și din nord – de la regiunile foarte fierbinți ale sud-estului Europei. Temperatura medie a lunii iulie atinge +18 – +20 ° C în zonele de coastă din nord și nord-vest și +26 ° C pe coasta mediteraneană.

Spania dispune de frumuseți uimitoare de arhitectură și alte atractii originale. Spania este Sevilla sclipitoare și Toledo medieval, Andaluzia originală și bijuteria islamică a Granadei – Palatul Alhambra. Spania este Costa Brava și Costa Dorada, dansul vibrant al Ibizei și lagune din Mallorca, îmbrăcate în spumă de mare azurie. Spania este natura sălbatica a insulelor Baleare și Canare. Și, în sfârșit, Spania este o mare oportunitate de a se bucura de schi excelent pe pârtiile din Sierra Nevada. Spania deține în adâncurile sale amintirile de măreții Goya, Velazquez, El Greco și Salvador Dali.

Insulele Baleare

Insulele Baleare (Balearic Islands) se află în partea de est a Spaniei, în Marea Mediterană, și se considera una dintre cele șaptesprezece regiuni autonome din Spania, cu propriul guvern in capitala Palma, situata pe cea mai mare insulă a regiunii – Majorca.

Arhipelagul Insulelor Baleare este format din cinci insule mari și mai multe insule mici, împărțite în două grupe: Gimnezias (Gimnesias) în partea de nord (Mallorca, Menorca și Cabrera) și Pitiusas (Pitiusas), în sud-est (Ibiza și Formentera), care, datorită climei sale blande, plajelor, dezvoltarii turismului, peisajului frumos și abundenței de soare, atrage multi turisti. Industriile cele mai avansate și cunoscute în Insulele Baleare sunt – turismul, fabricarea pantofi si obiectelor din piele, bijuterii, mobilei si perlelor artificiale. Cele mai populare insule din arhipelag sint Majorca (Mallorca) și Ibiza (Ibiza), care au si aeroporturi internaționale.

Teritoriul arhipelagului Balear este acoperit cu parcuri naționale. Insulele sint dominate de vegetație mediteraneană. Insulele Baleare se deosebesc prin clima sa temperata, cu aproximativ 300 de zile insorite pe an. Temperatura medie primăvara este de aproximativ + 19,5° C; vara + 27° C; toamnă + 20,5° C, iar iarna la + 15° C. Temperatura medie anuală în întreg arhipelagul este de + 17° C și un pic diferit pe insule separate.

Mallorca – este cea mai mare insulă, situată în centrul arhipelagului. Aceasta este o insulă destul de muntoasa, care este plină de plaje – atât mici și pietroase (adesea găsite în partea de nord-vest), cât și nisipoase (partea de sud și de nord a insulei). Mallorca este principala destinație turistică din Europa, cu o cifra de circa 12 milioane de vizitatori anual, care se estimeaza la 81% din produsul intern brut local numai din industria turismului. Unii din cei mai importanti operatorii de turism din Europa au sediul în orașul Palma.

Menorca – a doua dupa dimensiuni insula a arhipelagului Balear și cea mai linistita. Menorca are multe monumente arheologice – diverse statui, cripte cu morminte.

Ibiza – insula de plaje magnifice, păduri bogate de pin.

Între cele mai importante insule există legături aeriene și maritime. Aeroporturile de pe insule au numeroase zboruri directe cu marile aeroporturi europene. Principalele porturi maritime sunt situate în Palma de Mallorca (Palma de Mallorca), Mahon (Mahon), Ciutadella (Ciutadella), Alcudia (Alcudia) și Eivissa (Eivissa) (Ibiza). Între insulele din arhipelag circula barci (preț bilet 15-30 EUR). Cale ferata este numai în Mallorca, dar rețele ramificate de autobuze – pe fiecare insulă. Mașini închiriate – cele mai frecvente vehicule printre mulți turiști care vin pe arhipelag.

Insulele Baleare și-au păstrat multe monumente arhitecturale, care pot fi vizitate.

Insulele Canare

Insulele Canare sint o statiune pitorească uimitoare, înconjurate de Oceanul Atlantic, cu peisaje naturale magnifice, plaje superbe si o varietate de diferite atractii.

Arhipelagul este format din șapte insule locuite mari si cateva mai mici. În centru este cea mai mare insula – Tenerife. La vest este Homer, Hierro și Palma. Gran Canaria este situat la est a insulei Tenerife. Acesta este al treia cea mai mare insulă a arhipelagului. La est  sunt Fuerteventura și Lanzarote.

Datorită locației arhipelagului și curentul cald a oceanului, care modereaza clima, vara și primăvara aici durează pe tot parcursul anului.

Hotelurile în Insulele Canare sunt deosebit de confortabile, cu un serviciu de premium clasă și de recreere, infrastructură dezvoltată de divertisment.

Gama de cazări în Insulele Canare este foarte diversificata. Cele mai multe dintre hotelurile din Insulele Canare sint de patru și cinci stele. Indiferent de nivelul de hotel – de două stele (altele decât cele mai ieftine), trei stele, patru sau cinci stele – toate camerele au aer condiționat, TV prin satelit și seifuri.

Alimentatia în cele mai multe hoteluri din Insulele Canare este disponibil sub formă de bufet cu un meniu extins. În acest caz, micul dejun este adesea inclus, precum și prânzul și cina sunt plătite în plus, sau întreaga masă este gratuita, dar se pleste doar băuturi. Totul difera.

O altă caracteristică a Insulelor Canare este că aproape toate plajele sunt în incintă și sunt proprietate municipală, ceea ce este important pentru turiști.

Atunci când alegeți un loc de cazare, merita sa ne amintim faptul că, în Insulele Canare există mai multe tipuri de cazare, printre care: hotel de familie de (Hostal) – unul dintre cele mai ieftine opțiuni pentru un sejur peste noapte, care este similar cu o pensiune, dar este gestionata, în principal, de o singura familie, creând o atmosferă ca acasă; vilă (vilă) – casă privata, dotata cu tot ce este necesar pentru un sejur confortabil; Aparthotel (Aparthotel) – este format din apartamente cu una sau mai multe camere și bucătărie. Perfecte pentru un sejur în Insulele Canare sunt campingurile (samping), care sunt de trei tipuri și diferă în ceea ce privește confortul.

Cea mai mare și cel mai populara insula din arhipelag sint Tenerife. Capitala sa (și una dintre cele două capitale ale provinciei Insulele Canare) Santa Cruz de Tenerife este cunoscuta pentru plaja de nisip Teresitas faimoasa, care este una dintre cele mai bune plaje din arhipelag. Nisipul pentru aceasta plaja a fost special adusa din Sahara. Simbol al orașului și cele mai importante obiective turistice din Insulele Canare este considerată o capodoperă a arhitecturii moderne – o sală de concert Auditorio de Tenerife. De asemenea, atracții culturale importante din Santa Cruz sunt Plaza de España, Muzeul de natură și om, Templul masonic din Santa Cruz de Tenerife și Biserica Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare Maria. Întotdeauna merită o vizită și orașul San Cristobal de La Laguna și Catedrala ei. Și, de sigur, familiarizaea cu Tenerife nu ar fi completa fara o vizita la magnificul Muntele Teide Rezervatia Nationala și faimosul Exotic Parc.

Insula pitoreasca Gran Canaria impresioneaza cu plaje naturale excelente. Las Palmas – capitala insulei (și a doua capitala a Insulelor Canare) și unul dintre cele mai mari porturi din Oceanul Atlantic. Insula este bogată în diverse monumente culturale și naturale. Printre cele mai interesante locuri din Las Palmas pot fi identificate Catedrala, Casa lui Columb, Doramas Park, Muzeul Canario, Muzeul in aer liber de Artă Contemporană. În orașul Galdar merita vizitate Muzeul de Arheologie și Parcul Cueva Pintada, cu pesterile sale celebre, Biserica Santiago de los Caballeros și Plaça Sant Jaume. Atractii interesante și naturale, cum ar fi Parcul Național Gran Canaria, Gradina Botanica Jardin Canario și Parcul Tamadaba Naționale.

Populara printre turisti este si insula Lanzarote. Atracția sa cea mai interesanta este Parcul Național Timanfaya cu peșterile ei magnifice subterane Cueva de los Verdos. O trasatura emblematica a insulei Fuerteventura sunt plaje de nisip frumoase – cele mai bune din Insulele Canare. Insula este, de asemenea, extrem de preferata în rândul windsurferilor.

Informatii suplimentare privind odihna in Spania puteti obtine in oficiul agentiei.