Венеция

Venetia – oras de poveste pe apa

Venetia este construita pe 122 insule conectate prin 400 de poduri. Acesta este un oraș-monument al Italiei, unde absolut orice clădire poate pretinde a fi un monument istoric. Cele mai multe străzi venețiene sint canale înguste, astfel încât la unii pereți a caselor opuse pot cu ușurință întinde mâinile.Casele impunătoare „cresc” din apă. Una dintre principalele atractii al orasului este Marele Canal, care trece prin oras si are o lungime de aproximativ 4 km și o lățime de 70 m. Canalul Mare duce la piața centrală din Veneția – Marco Polo.

Veneția este formată din șase raioane istorice.

 1. San Marco (San Marco) – numele districtului vine de la numele de sfântul pazitor al Veneției – San Marco. Aceasta este zona centrală a Veneției, situata pe insula San Giorgio Maggiore (San Giorgio Maggiore). Zona este este una din cele mai atractive turistic ale insulei cu principalul complex de San Marco.
 2. Santa Croce – zona centrala, situata între cartierele San Polo și Cannaregio. Acesta joacă un rol important în infrastructura turistică și de transport a orasului, deoarece este o parcare mare pentru cei care au ajuns la Veneția „pe pamint”: cu mașina sau cu autobuzul. Parcarea este situata la Piazzale Roma Principalele atractii ale zonei sint biserica San Giacomo dell’Orio, San Nicolò da Tolentini, San Hundred, două biserici din San Simeon Piccolo Grande și; și muzee: Fondaco dei Turchi palat, care găzduiește acum Muzeul de Stat de Istorie Naturală, iar Pesaro Muzeul Palatului Ca ‘de Artă Orientală și Galeria Internațională de Artă Modernă.
 3. San Polo – o altă zonă centrală, situată între cartierele de San Marco și Santa Croce. Zona este situată de-a lungul Canalului Mare. San Polo este legat de malul drept al Canalului Podul Rialto Grand. San Polo este centru comercial al Veneției din 1097. Principalele atracții ale San Polo sint Biserica San Giacomo di Rialto – cea mai veche biserica din oras, infiintata in secolul IX, Catedrala Santa Maria Gloriosa dei Frari, biserica San Rocco și Scuola Grande di San Rocco.
 4. Dorsoduro – partea de sud și cea mai mare din oraș. Se traduce ca „coloana vertebrală”. Zona este situată pe insula Giudecca și Sacca Fizola. Principalele atractii ale zonei: în partea de vest există mai multe galerii de artă, inclusiv faimosul Academiei, Muzeul Peggy Guggenheim Collection, numeroase palate și biserici, precum și Piazza Mos Barnaba și Santa Margherita.
 5. Castello – cea mai mari zona din Veneția. Situata în partea de est a orașului. Numele zonei vine de la castelul roman (nu sa pastrat), in locul caruia este construita în prezent biserica San Pietro di Castello.
 6. Cannaregio. Denumirea vine de la zona mlaștinilor și trestiile crescute in ea. Zona este situată în partea de nord a orașului și este cea mai îndepărtata. Cannaregio – e cea mai dens populata parte a orasului, cu o populație de aproximativ 20 000 de coluitori. Atracțiile principale:Ghetto di Venezia și biserica gotică Madonna Dell’Orto.

TRANSPORTUL

 • Aeroportul Marco Polo – Aeroportul International, situat pe continent, la 8 km de Veneția.
 • Gara feroviara Santa Lucia.
 • Pe „drumuri de apă” Veneția nu este atât de mult vehiculata, cele mai raspindite sunt:
  • Vaporetto – este lent în mișcare, un autobuz public pe mare. Bilet pentru o calatorie costa aproximativ 3,5 euro. Călătorie pe zi – 10.50 EUR sau 22 EUR pentru trei zile. Așa-numitul „Grand Canal Ticket”, pretul 5 EURO, este valabil numai pe rutele din Canal Maree pentru 90 de minute. Biletele sunt vândute la chioșcuri speciale la dig.
  • Taxi de apă – barca cu motor foarte mic.
  • Trageto – gondola de transport sau barja – feribot de trecut pe la malul opus al Canalului Mare (0,5 euro).
  • Gondola – simbolul cel mai recunoscut al Veneției – barca deschisa de culoare neagra, cu doua locuri pentru pasageri.

DATE SPECIALE

 • Carnaval de la Veneția – are loc anual în luna februarie sau martie, și atrage peste o jumătate de milion de turiști, ocupând toate hoteluri, restaurante, terasamente si poduri. Sosind la Veneția pentru carnaval, veți înțelege și simți natura acestui oraș.
 • Festa del Redentore (Festa del Redentore) – unul dintre cele mai colorite și cel mai spectaculos eveniment al anului pe apa din Veneția, care se sarbatoreste în cinstea Mântuitorului. Festivitățile de pe piața centrală se deplasează treptat pe apă. Fiecare gondola sau barca se transforma intr-o masa improvizată cu vinuri aromate și gustări, și distracție continuă până la orele diminetii. Locuitorii orasului și turistii se distreaza în bărci, plute și feriboturi. Apogeul evenimentului este un fantastic spectacol cu focuri de artificii la miezul nopții de asupra lagunei și a Pieții San Marco. Festivalul are loc anual în a treia săptămână a lunii iulie și durează în mod tradițional două zile.
 • Regata istorica – o paradă costuma de bărci și gondolieri – concurs ce are loc pe Canalul Mare. Regata are loc în prima duminică a lunii septembrie.

Informatii suplimentare si rezervarea sejurului in Venetia puteti efectua contactand oficiul agentiei.